シニア情報局

「ゆるりと参ろうではないか」 ゆっくりとゆったりと

vlog 少しくらい動けなくても気にすんな|割れないスフレチーズケーキと揚げない大学芋|冬を楽しむ黒糖ジンジャーシロップ|海辺のにゃんこ先生|

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14,472 回視聴  2022/11/11
いつもご視聴ありがとうございます。
今晩もまったりゆっくりしていってください。✨
Thank you for watching. 
Please take your time this evening.✨

 

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スフレチーズケーキ ~ 底抜け型 φ15cm
~ クリームチーズ生地
クリームチーズ:200g ※常温に戻しておく
ラニュー糖:20g
卵黄:3個
牛乳:50ml
レモン汁:15ml
薄力粉:20g
コーンスターチ:10g

~ メレンゲ
卵白:3個
ラニュー糖:30g

~ 焼成
・オーブンを200℃に予熱
・天板に段ボールを敷いて50℃のお湯で湯煎焼き
・200℃で約15分(上部が色づくまで)
・扉を開けて庫内の温度を下げて、110℃で50分
・上部が割れそうになったら、扉を開けて熱を逃がす
焼成後は20分くらいそのまま庫内でゆっくりと冷ます


~ Souffle Cheese Cake ~ Mold φ15cm
~ Cream cheese batter
Cream cheese: 200g ※room temper
Granulated sugar: 20g
Egg yolks: 3
Milk: 50ml
Lemon juice: 15ml
Flour: 20g
Cornstarch: 10g

~ Meringue
Egg white: 3 eggs
Granulated sugar: 30g

~ Baking
Preheat oven to 200℃.
Place a piece of cardboard on a baking sheet and bake in a hot water bath at 50℃.
Bake at 200°C for about 15 minutes (until the top starts to brown).
Open the door to lower the temperature in the oven and bake at 110°C for 50 minutes.
When the top is about to crack, open the door to release the heat.
After baking, cool slowly in the chamber for about 20 minutes.


#大学芋  #スフレチーズケーキ  #ジンジャーシロップ